Ken je dat? Dat je iets simpels in elkaar zet en je helemaal flabbergasted bent over je eigen kookkunsten? Dit is er zo één. Ik at het als ontbijt, zo had ik direct een lekkere portie groenten op. Maar het kan natuurlijk ook op andere momenten van de dag.

Dit broodje is heerlijk warm, knapperig, hartig en zoet tegelijk. Met de rode kool, gezonde vetten, eiwitten en volkoren brood is hij uitermate geschikt voor de herfst van je cyclus. Ga jij hem maken?

Je hebt nodig:

  • 1 volkoren libanees platbrood (ik had het van de AH, in het Oriëntaalse schap)
  • 20 g rozijnen, geweld in heet water
  • 20 g walnoten grof gehakt
  • 80 g rode kool in dunne reepjes gesneden
  • 65 g zachte geitenkaas

Hoe maak je het:

  • Doe het platbrood in de broodrooster, keer halverwege om. Rooster tot lekker knapperig.
  • Breek doormidden.
  • Beleg 1 helft met geitenkaas (verkruimel dit wat).
  • Leg de rode kool, walnoten en rozijnen erop.
  • Verkruimel de rest van de geitenkaas erover.
  • Verwarm deze helft een minuutje in de magnetron, tot de geitenkaas begint te bubbelen.
  • Leg de andere helft van het platbrood er bovenop.

Eet smakelijk!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *